Sinaia, cu bune și cu rele



Sinaia este un oraș ofertant din punct de vedere turistic. Chiar dacă nu sunt zeci de obiective, sunt puține și bune! Este exact doza de care ai nevoie să te apuci să redecorezi casa în stilul Renaşterii germane. Înainte să încep să le enumăr, să știți că m-am documentat, am luat la rând toate paginile de pe Google ca să fiu sigură că nu-mi scapă nimic!
1. Castelul Peleș și Pelișor
Mi-am declarat iubirea eternă într-o postare anterioară (click->aici<-). Ceea ce am omis, și este foarte important pentru sănătatea noastră intelectuală ... începeți cu Pelișor. După ce ați văzut cum stă treaba acolo și v-ați revenit puțin, mergeți la unicul și inegalabilul Castel Peleș(obligatoriu parter+etaj). Repet, nu ratați ocazia de a vedea în realitate ceva atât de frumos, chiar în țara noastră.


2. Cazinoul (sau mai pompos, Centrul Internațional de Conferințe “Casino” Sinaia)
Și despre acest minunat obiectiv turistic mi-am expus părerea sinceră într-o postare anterioară(click->aici<-). Consider că merită din toată inima 15 lei(sau 10 lei, în funcție de caz) și îmi doresc ca oamenii care merg acolo să aibă parte de același ghid de care am avut și eu parte, pentru a fi o experiență completă.


3. Parcul Dimitrie Ghica
Mereu am zis că parcul nu prea se încadrează în obiectivele turistice. Până la urmă e un parc, ca toate celelalte cu câteva băncuțe, copaci cât cuprinde, o fântână ceva și uite parcul. Doar că, aici nu este vorba de parcul în sine, ci de clădirile pe care le găzduiește. Aici se află Cazinoul și Hotelul Palace, plus clădirile vecine care oferă o panoramă superbă.


4. Muzeul Orașului Sinaia
Este deschis recent și amplasat foarte aproape de Parcul Dimitrie Ghica. Când am căutat eu, prețul era de 10 lei adulți și 5 lei elevi/studenți. Când am ajuns acolo ... 15 lei adulți și 10 lei elevi/studenți. Merită? Da, merită. Este amenajat impecabil, totul arată absolut superb și este plin de surprize(plăcute). Sunt puțin confuză cu fotografiatul ... Când am plătit pentru bilete, am întrebat dacă se poate fotografia. Mi s-a spus că da, mai puțin un arbore genealogic. În schimb, în toate camerele erau puse semne cu fotografiatul interzis ... Evident că am ales să fac. Era și culmea să nu fac. Dar totuși, n-am abuzat de asta.




5. Muzeul de trenulețe
Eu personal, am avut o experiență neplăcută legată de Muzeul de trenulețe care se află amplasat în exteriorul gării. Când am fost acum 2 ani, tot așa am căutat pe internet și erau prețurile total decente pentru așa ceva(cam 7 lei adulți și 4 lei copii). Când am ajuns acolo ... 10 lei adulți și 7lei copii. Nu este o diferență extraordinară, dar când ai o familie cu 6 membrii ... se simte. Ce era să fac? Să plec după ce mi-am cărat familia câțiva kilometrii până aici? Nu se putea ... A, să nu uit că era și taxa de fotografiat 15/20 lei, ceea ce pe internet nu apărea absolut deloc. Am admirat trenulețele sub atenta supraveghere a domnului de acolo care zicea din 2 în 2 secunde „Vă rog să nu atingeți ceva! Aveți grijă cu copiii să nu distrugă machetele!” ... Calmează-te... Nu plecăm cu ele. Dacă sunteți pasionați de LEGO, trenuri, machete în general, merită. Dacă nu prea vă surâde ideea ... mai sunt și altele de văzut.
6. Casa memorială George Enescu
Mi-am dorit atât de mult să merg aici ... și pe cât de mult mi-am dorit, pe atât de mult n-am avut parte. Sunt împotriva aruncatului banilor pe taxiuri din cauza multor evenimente neplăcute alături de acești minunați oameni care abia așteaptă să-și verse frustrările pe tine și să te stoarcă de bani. În mod normal, de la gară până la Casa Memorială George Enescu sunt 2 km. Ceea ce înseamnă 5 lei pentru taxiurile din centru care au tariful de 2lei/km. La gară se schimbă treaba... 3lei/km. Dar asta nu e tot! O cursă de 6 lei în regimul celor care abia așteaptă să te racoleze de la gară, se transformă în 10 lei. Nici chiar așa pe față să mă prostești ... N-am avut de ales și am renunțat. Am zis totuși să o introduc aici pentru că în adâncul sufletului meu, știu că merită să fie vizitată. În plus de asta, costă 3 lei adulți și 1,5 lei elevi/studenți. Ce vrei mai mult de atât?
Pe lângă aceste surprinzător de frumoase obiective turistice, Google ne spune că în aceeași categorie de integrează și Gările Regale. Nu neg. Poate cândva, a fost un obiectiv turistic pe cinste! Dar acum ... prefer să nu comentez. Puteți TOTUȘI vedea exact lângă gară, o mașină de epocă(decojită, vai de ea săraca...dar există) și un tren tot de epocă(zic eu). Ar mai fi ceva, de care DIN PĂCATE nu mi-am adus aminte atunci când am fost la Peleș, și anume Casa de vânătoare Foișor. Nu este deschisă publicului, ca să ne lămurim, dar aș fi vrut măcar așa să-mi arunc un ochi ca să o bifez și pe ea. Poate data viitoare.
Trecând peste obiectivele turistice, puteți să vă plimbați cu trenulețul în Sinaia! Singura problemă este că trebuie să dați 10lei/persoană. Dacă merită sau nu merită, rămâne la aprecierea fiecăruia. Eu personal am ales să trec peste această parte.

Hai bine, acum de vizitat știm. Dar de mâncat? O problemă foarte delicată, în special pentru mine, care sunt toată un moft când vine vorba de mâncare. Nu pot să mănânc orice și mereu primesc întrebarea „Garnitura simplă?”. Drept să spun, am mâncat într-un singur loc. Și nu l-aș schimba nici măcar din curiozitate. Unde pe lumea asta mai găsim noi suc la 4 lei, când peste tot este 8 lei? „La Strada” este răspunsul! Mâncare brici, prețuri brici. Găsiți meniul cu tot cu prețuri pe siteul lor. N-ai ce să ceri mai mult de atât.
Dacă ați ajuns să citiți până aici ... Mulțumesc și promit că mai este foarte puțin de spus, dar foarte important. Pentru cei care vin cu trenul, există în gară opțiunea de a vă lăsa trolerele sau ghiozdanele, costra cost. Doar nu credeați că e pe moca ... Pentru ghiozdane, care sunt considerate bagaje mici, plătiți 5 lei. Pentru trolere mici sau mari, plătiți 10 lei. Nu este pe oră, dar cu siguranță ar fi indicat să le luați înapoi în acea zi. Sunt puse într-o cameră care este încuiată, vi se dă un număr și vi se cer datele de pe buletin. Nimic mai mult. Și pentru încheiere “De fiecare dată când arunci un gunoi(în Sinaia), se naște un strigoi!” Cam așa sună o campanie contra aruncării gunoaielor. Vă dați seama ce se întâmplă când niște aventurieri adevărați văd scris așa ceva? „O, uite! Hai să aruncăm un gunoi și să așteptăm strigoiul să apară!” Trebuie puțin regândită treaba asta ...



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Backyard Party Ploiești

1 Decembrie : Paradă și spiriduși

10 lei poza