10 lei poza




Mă aflam în Neptun, seara în jurul orei 10 și veneam din parcul de distracții cu 5 copii după mine. În drum spre apartamentele în care eram cazați se aflau două mascote, Mickey și Minnie Mouse. Prima reacție a celui mic a fost să sară s-o îmbrățișeze pe Minnie (drept să spun, asta a fost și dorința mea când i-am văzut cu câteva ore în urmă... doar că nu se știe niciodata ce dement se află în spatele acelui costum). Și vine și Mickey(că na…) și o îmbrățișează(sugrumă) pe una dintre fete și zice `hai toată lumea, 10lei poza, e gata într-un minut`. În gândul meu suna a glumă având în vedere că aveam aparatul în mână(adică…de ce le-aș fi dat 10 lei ca să le fac o poză?) și i-am spus că nu avem bani(de dat pe poză).

Începe și adună toți copiii spunând `hai să facem o poză, nu accept un refuz` și săracii s-au dus având în vedere că trăgea de ei. Din spatele meu, apare un tip cu DSLR(deja vizualizam cum vor decurge lucrurile după ce termină de făcut poza, eventual o și aduce și se trezesc toți trei că au depus efort pentru nimic) și începe să facă poze și-mi zice și mie ‘puteți să faceți și dumneavoastră o poză cu aparatul` (și-am făcut știind că doar cu asta or să rămână cei mici). Ok...pornesc aparatul, fac două poze, face și tipul de lângă mine două poze și dispare. După Mickey iși dă masca/capul de Mickey jos (pe care o pune doar în momentul în care apare tipul cu aparatul, ceea ce mi s-a părut jignitor pentru popularitatea personajelor și pentru oamenii care chiar plătesc acei bani, și sunt destui). Următorul dialog este … (previzibil din punctul meu de vedere).
Mickey : Cine plătește?
Eu : ... Cum adică cine plătește? Ți-am zis că nu avem bani .
Mickey (foarte agitat + față de criminal) : Cum adică nu aveți bani? Îi înțeleg pe copii că nu au, că sunt copii, dar dumneavoastră?
Unul dintre copii : Este sora noastră.
Mickey (foarte uimit) : Sora? Câți ani ai fată?
Eu : 19ani.
Mickey (întorcându-se la Minnie) : Nu au bani…ea e sora, nu mama lor.
 ... Mama lor?Mmnu... cand am verificat ultima dată nu aveam copii.
Mickey (calmându-se puțin și încercând să-și scoată totuși banii pe poză) : Și părinții voștri unde sunt?
Unul dintre copii : La terasă.
Mickey : Aaa. Știu cum facem.Vă duceți la părinții voștri să vă dea bani și vă întoarceți și luați poza.
Unul dintre copii : V-am spus de la început că nu avem bani, nu e vina noastră că nu ați înțeles.

 Și-am plecat (cu o panică maximă legată de faptul că s-ar putea întoarce, eventual să ne sechestreze și să ne bată până îi dăm cei 10lei).








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Backyard Party Ploiești

1 Decembrie : Paradă și spiriduși