Fericirea stă în ... capse !


Să ne imaginăm că faci asta din nevoie(poate ai spatele prea lat și asta e ... n-ai cum să-ți tai din spate, îți place prea mult și trebuie să faci ceva să meargă pentru tine), poate din plăcere, poate din plictiseală ... nu contează, important e că o faci .
Și e destul de nasol când te vezi cu capsele în mână și nu știi de unde să te apuci ... Am căutat, poate găsesc un articol ajutător ... un video ... orice ... dar toate necesitau aparate speciale pentru așa ceva ... în final, am răzbit și am găsit o metodă clasică pe care o poate aplica oricine .


O să ai nevoie de :
             Capse (normal ... )
             Foarfecă
             Creion( să nu faci prostia de a face semn cu marker/cariocă ... se imprimă și nu o să mai plece de acolo ... deloc .... )
             O bucată curată (sau nu) de ceva ( lemn, fier ... )
             Ciocan ( da, da ... clasicul ciocan )
             Centimetrul
1. Așezi centimetrul pe material ca să poți pune capsele simetric . Dacă vrei să fi creativ și să le pui la distanță inegală ... fă-o!
2. Așezi capsele ca să vezi cum ar arăta, să le mai micșorezi/mărești distanța


3.Una bucată creion ascuțit și pac-pac, facem semnele.




4. Îndepartăm capsele și tăiem cu foarfeca (lama) FOARTE PUȚIN. Dacă ai impresia că ai tăiat prea puțin ... crede-mă că nu e așa. Mai bine mai puțin decât mai mult. De mărit poți s-o mărești, dar de micșorat ... nope ... niciodată ... poate s-o coși, ceea ce necesită muncă suplimentară pentru o găurică ...


5. Una câte una așezi capsele, întorci partea din interior și dai cu ciocanul de câteva ori, cât să se fixeze cele două capse. Dacă metalul se cam duce în interior ... asta e, n-ai ce să-i faci și oricum o să intre panglica chiar și așa.






6. Introduci panglica și c'est fini la comédie.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Backyard Party Ploiești

1 Decembrie : Paradă și spiriduși

10 lei poza